Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Cérnák

A cérna egyfajta fonal, rengetegféle anyagból készülhet, például selyemből, pamutból különböző összetételű műszálból. Többfajta vastagságban és kiszerelésben kaphatóak felhasználásuktól függően.
Rendezés:

Cérnák - milyen fajták vannak? 


A felsorolás végtelen hosszúságúra nyúlna, úgyhogy csak a legalapvetőbb cérna típusait soroljuk fel nektek. De azért lássunk előtte egy rövid leírást mi alapján döntjük el, hogy mire is van szükségünk.

Első sorban az anyagösszetétel alapján, készülhetnek, pamutból, poliészterből, viszkózból, poliamidból. Lehet egyszál, vagy sodrott szál, ezeket több szálból sodorják össze. 

Attól függően, hogy milyen, munkához, alkotáshoz használjuk őket úgy kell megválasztanunk a számunkra megfelelő varrócérna fajtát. Választanunk kell anyagösszetétel, rugalmasság, szakítóerő, kopás állóság, mosási zsugorodás, színtartósság, sodrat szám, vastagság szerint. 

 

Háztartási felhasználásra


Legkedveltebb típus a 120-as vastagságú 1000 yardos tekercsen lévő Moon cérna. Ez egyébként egy poliészter cérna. Nagy színválaszték tökéletes minőség jellemzi ezt a márkát. Van egy kis rugalmassága így rendelkezik az elasztikus cérna jó tulajdonságaival, nem szakad, nem hurkol, nem csomósodik, még a rugalmasabb anyagoknál sem. Ajánljuk szívből ruhakészítéshez, lakástextilekhez, úgy, mint függöny, ágyneműk egyéb huzatok. 

Kézi varráshoz a pamut cérna használatát ajánljuk, illetve aki most szereli fel háztartását alap egy jó cérnakészlet. 

 

Bőrvarró hímző cérna vásárlás, nagy készlet, moon cérna

 

Ipar varrócérna


Ebben a kategóriában is a leggyakrabban a műszálas változat a legkelendőbb, annyi különbséggel, hogy az 5000 yardos változatot használjak. Normál ruha textilekhez 120-as vastagságút, farmerokhoz, ponyvákhoz, 6 -50-es méretet. 

Bőrvarráshoz kifejezetten az erre a célra kifejlesztett bőrvarró szálakat használják. Itt is több méretet használnak az anyag minősége és fajtája szerint. 

Az ipari felhasználásban kedvelt márkák a

  • Tytán,
  • grál,
  • oltali,
  • trevira,
  • akbel,
  • kaplan. 

Illetve szóba jön még a rugalmas cérna, darázsoláshoz, összehúzáshoz. Ahol nem látszódhat a varrás, ott a láthatatlan cérna, a holozószál jön számításba. 
 

A kézimunkázók kedvence 


Végül, de nem utolsó sorban a hímző cérna. Több anyagból, színből és sodrott szálból készül. Itt bátran állíthatom, hogy a legnagyobb kedvenc a perlé aminek gyönyörű színei vannak és tökéletes hímzések készíthetőek vele. Utána a vénusz osztott hímző és a cordonett. Ez utóbbi már fényes szálból készül, ami a régi Mátra selyem utódja.

 

Cérna házhozszállítás. Bőrvarró cérna rendelés. Nézz szét termékeink között!

TERMÉKEINK