Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

-Cipőfűzők

Cipőfűzők több méretben, színben, és vastagságban. Lapos és hengeres változatban 60cm-től akár 200cm-es hosszúságig. Fekete fehér, piros, keki, zöld, drapp, kék stb... színekben.

Milyen a jó cipőfűző? Milyet válassz?


Mindenképpen pamutot, ha nem a dizájn a fontos és nem csak egy alkalomra használod ez a legjobb választás. Miért? A válasz egyszerű, mert nem csúszik. Nincs annál bosszantóbb mikor folyton kötnöd kell a műszálból készültet, mert az sajnos könnyen szétcsúszik. Hétköznap is bosszantó egy gyaloglásnál, de sportolás közben még veszélyesek is a kioldódott cipőfűzők.  

 

Kinek mit ajánlunk?


  • Gyerekeknek nagyon jó választás a gumis cipőfűző. Egyszerűen csak befűzzük a gumizsinórt a cipőbe összekötjük vagy összevarrjuk és csak bele kell bújtatni a gyerkőcnek a lábát. A legjobb, leggyorsabb megoldás az oviban, iskolában nem kell babrálniuk a cipőfűzéssel. 
  • Alkalomra a szatén cipőfűző. Sportcipőkbe a lapos fehér cipőfűző. Színes cipőfűző a vászoncipőkbe, és sorolhatnánk a végtelenségig.  

Cipőfűző bolt, mint olyan nem létezik, általában cipő boltokban és rövidáru boltokban találkozhattok vele. Illetve a webshopunkban, ahol megtaláljátok egyéb cipő kellékek mellett. 

 

Egy kis történelem 


Időszámítás előtt 2000-ben a mezopotámiaiak bőrdarabkákkal próbálták a lábukra kötni a különböző lábukra tekert anyagokat, bőröket. Úgyhogy igen régre nyúlik vissza ez a történet. Mai napjainkban már zsinór gyárakban készül, rengeteg féle anyagból, színből és vastagságból. Fonatoló gépen készítik ezeket a zsinórokat. Ezután egy gépbe vezetik, ahol különböző szakaszonként bevonják acetát fóliával. Így ezen a részen egy kemény burkolat képződik. Itt elvágják őket, Így kapjuk meg a végén a kis műanyag részt, ami által könnyebben be tudjuk fűzni, illetve nem is foszlik ki a zsinór. Általában ringlibe fűzik bele, ami bele van ütve a cipő két oldalába, de az is előfordul, hogy csak át van lyukasztva és oda kell fűzni a zsinórt.

 

Lássuk is milyen fajtákat találtok nálunk:


Méretek: 60 cm, 75cm, 110cm, 125cm, 140cm,160cm, 180cm 200cm 220cm 240cm, 260cm, 280cm,

  • Vékony hengeres fajta, főleg alkalmi cipőkbe, kismama cipőbe. A vékony hengeres átmérője 2mm
  • Vastag hengeres fajta, nagy kedvenc bakancsokba, erős szoros szövésű nehezen eszi el a cipők fém ringlije. Ennek a pertlinek 5 mm az átmérője.
  • Lapos fajta, sportcipőkbe főleg ezt használják. 8 mm a szélessége.

A színes változatok nagy sikernek örvendenek mostanában az extra vastag típusok a deszkás cipőt hordók kedvencei lettek. Piros zöld, sárga, neon, kék cipőfűző szinte minden árnyalatban gyártják őket. Vannak kombinált színek is. Itt két színes szövetszál van összesodorva vagy összefűzve. Így adja ki a mintát, ami lehet kockás, csíkos, pepita.

Reméljük ez a kis cipőpertli kisokos ad egy kis segítségét, hogy könnyebben kiválaszthassátok a megfelelő színt és méretet. Böngésszetek az oldalon és egyszerűen kiválasztjátok, a méretet a fajtát a legördülő lista pedig segít színt választani.  

 

Adunk egy kis segítséget, a cipő befűzéshez is:

Gumis színes cipőfűző bolt: így fűzd be a cipőd