Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Cipzár

A cipzár más néven húzózár vagy villámzár különböző termékeken alkalmazott záró kellék. A cipzárakat különféle anyagból, típusban, színben és méretben gyártják, mert igen sokfajta területen használják. Textilekhez, bőrökhöz, sátrakhoz, cipőkhöz, táskákhoz, ponyvákhoz. Nálunk egész biztosan megtaláljátok a számotokra szükséges típust és méretet.

A cipzár, hogy tudd, hogy mi is az. 


Más néven húzózár, villámzár, zipzár a mai öltözködés elengedhetetlen kellékévé vált, az 1893-as szabadalmaztatása óta. Az angol zipper szóból származtatható, ,,zip’’ mint lendület, gyorsaság, magyarul villámzár, gyors egyszerű megoldást jelent a textil két részének összefogatásakor.  

Első sorban fém fogazattal gyártották, két szövetcsíkra (ami által egyszerű a cipzár varrás) rögzített fémfogazat egyik felén kiemelkedés a másik oldalt bemélyedés található, így kapcsolódik a két rész egymásba. Ma már nagyon elterjedté vált a műanyag fogazatú villámzár is.

 

A cipzárak részei: 


  • Textilszalag: erre vannak a fogak rögzítve és ezt varrjuk a megfelelő textíliához, illetve bőrhöz. Ennek a textil szalagnak az anyaga lehet pamut, poliészter, poliamid.
  • Zárlánc: készülhet fémből, illetve műanyagból. A műanyagból készült, álltalában műanyag huzalból spirálból készül.  

 

Különböző cipzár alkatrészek:


  • Cipzár végzáró: kezdőszem illetve attól függően, hogy zárt végű (pld párna) vagy nyitható ( pld  kabát) aljzáró. 
  • Cipzár kocsi, cipzár húzó (cipzár húzóka) nyitó, ez a húzózár azon része, amelyet megfogva fel - le illetve ki – be tudjuk húzni. Ez a szerkezet kapcsolja össze a két különálló fogazatot. 

 

Cipzár webáruház: cipzárak, cipzár kocsi, cipzár húzóka, kabát cipzár

 

Csoportosítás: 


A csoportosítás lehet cipzár alkatrész, cipzár kocsi méretek és bontható cipzár csoportok alapján viszont a húzózárakat a cipzár nagyker az alábbiak alapján válogatja, ami alapján alakulnak a cipzár árak 

  1. Rt-0-s: ez egy apróbb fogazatú(3mm-es) spirálos műanyag huzalból készült termék. Leggyakrabban párnahuzatokba és ruhákba rakják. Egyre elterjedtebb ennek a cipzárnak a folyóméteres változata, amit ágyneműbe használnak. Kedvelt megoldás mert bármilyen méretre levágható, így a adott termékbe könnyen beilleszthető, csak rá kell helyezni a megfelelő méretű és színű fémkocsit, más néven csúszót . 
  2. Rt-10-es: ennek a fogazat is műanyag spirál cipzár csak itt már 5-6mmes a fogat szélessége összehúzva. Legelterjedtebb a felhasználása a bőriparban, általában ezt használják a táskákba, cipőkbe, Csizmákba. Főleg lakás textil kiegészítőkhöz használják. 
  3. Rt-20-as Rt-30 as spirál húzózárak: teljesen megegyezik anyagában a rt-0 és rt-20 as spirállal, de itt a fogazat már jóval vastagabb. Ezeket főleg folyóméteresben készítik, mert ponyvákhoz, sátorokhoz használják. 
  4. Gt-10 más néven cápafogas kabát cipzár: Ennek is van többféle változata, vékonyabb, illetve vastagabb fogazattal. De legelterjedtebb az 5 mm-es zárlánc szerkezettel. Ezt leggyakrabban kabátokba, melegítőkbe használják. 
  5. Fém Vt-10-es: Itt is többféle méretről beszélünk fogszélességet tekintve. Előszeretettel használja a bőripar. Bőrkabátba, táskába stb. 
  6. Rejtett: ez egy különleges bújtatott fogazatú. Kifejezetten olyan ruhákba fejlesztették ki ahol nem előnyös, ha látszik a fogazat. 

Ezek alapján láthatjuk, mennyi fajta létezik, reméljük segítettünk neked, és könnyebben leadható a cipzár rendelés.