Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Csipke

A csipke apró mintás textília, a minta készítés közben jön létre. Ez a lyukacsos, áttört anyag könnyedsége, légiessége igen reprezentatív megjelenésű ezért az öltözködésben kapott elsőnek szerepet. Később függönyök, háztartási textíliák kedvelt díszítőelemeivé váltak. Rengeteg anyagból, mintázattal, színnel megvásárolhatóak.
Rendezés:

Csipkék fajtái. Melyiket mire használjuk. 


Üzletünkben rengeteg fajta csipke közül választhattok. Anyagban, típusban, méretben, színben. Mindegyik fajta más-más technikával készül. 

A klasszikus értelembe vett csipke szalag két fajtából áll, a varrott és a vert. A varrottnak az anyaga a lenfonal, tűvel egyetlen fonalszálból készül. Míg utóbbi a köpli, több szálból, orsóra tekert fonalakból. 

 

Anyagösszetétel: 


Manapság már gyártanak műszálból, rugalmas textilből, kevert pamutból és más különböző anyagokból is. 

Elterjedt a csipke méteráru is. Ezekből készül nagyon sok alkalmi és menyasszonyi ruha. Úgynevezett légcsipke, ez a díszítőanyag, pluszba még gyöngyökkel, flitterekkel díszítve lehet. Így hangsúlyozva ki a csipke szegély szépségét. 

 

Felhasználásuk:

  • Gyászruhákon fekete csipke, illetve néhány alkalmi ruhához is használhatjuk. Ezek lehetnek pamutból vagy poliészterből.
  • Madeira, ez általában fehér csipke, nagyon ritkán ekrü. Ez egy sűrű szövésű anyag, néptánc ruhák fő díszítő eleme.   
  • Rugalmas csipke a fehérneműk alapja. Manapság már használják blúzok nadrágok díszítésére is csak ezeken inkább az élénkebb szélesebb színt részesítik előnyben. 
  • Különböző függönyökhöz, drapériákhoz, díszpárnákhoz és egyéb lakás textilhez is előszeretettel használhatjuk a csipke szegély díszítőket.   
  • Sok kreatív kézimunka kedvelő is szívesen használja ezeket a lágy kellemes anyagokat.
  • Legelterjedtebb a fehér, ekrü és a fekete. Azonban gyakorlatilag bármilyen színen beszerezhetőek, hiszen a pamut és a műszál is könnyen festhető anyag.
  • Karácsonyi időszakban, illetve templomi textíliákon használják a lurexes díszítőket. Ezek fémszállal átszőtt anyagok, ami általában arany, vagy ezüst színű.  

A csipke árak alakulása mindig függ a szélességtől, a csipke anyag összetételétől.  De úgy, mint évszázadokkal ezelőtt ma is a ruháink alapvető éke, ami nélkülözhetetlen, ha követni akarjuk a mai kor divatját.