Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Gyöngyfüzér

Rendezés:

Gyöngyfüzér 


GyöngyfüzérEz a kreatív dekorációs eszköz, már ősidők óta jelen van a divatban, hiszen mi nők, a kezdetektől fogva próbáltuk szebbé, vonzóbba tenni magunkat az ellenkező nem szemében. Ezért ékszereket hordtunk, aminek alapvető kelléke volt a gyöngy. Mára már változtak ezek a szokások, ahogy fejlődött a világ leváltotta az arany, az ezüst, különböző ékkövek a gyöngyöket.  

Rengeteg színben és méretben kaphatóak 2mm-től 8-10 mm-ig vannak. De nem ritka a 12-15 mm-es sem. De ezeket a nagyobb golyókat angyalkafejnek vagy egyéb dekorációs kelléknek használják. 

A gyöngyfüzér színekben is igen gazdag. Bármilyen szín, amit megálmodunk, egészen biztosan kapható. Van matt, fényes, rizsszem alakú, gömb, hosszúkás megannyi forma. Természetesen itt most nem az igazgyöngyről beszélünk, ami féldrágakő és a kagylóban fejlődik ki hosszú idő alatt, hanem műanyag, üveg vagy egyéb utánzatokról. De ez mit sem veszít a szépségükből, sőt pompás színükkel, formájukkal különlegessé varázsolhatjuk ruháinkat is. 

 

Gyöngyfüzér ruhadíszítéshez


Ezek a szálakra fűzött gyöngyszemek rengeteg mindenre használhatóak, karkötő, nyaklánc, ruhadíszítés, különböző figurák készíthetőek belőle. 

A tradicionális menyasszonyi ruhák kihagyhatatlan éke a gyöngyfüzér. Gyöngyház színű gyönyörű fényű apró díszítők, amiket egyesével dolgoznak fel a hófehér anyagra, ami általában csipkéből készül. 

Táncruhákhoz is nélkülözhetetlen, hiszen a csillogó kövecskék, flitterek mellett ez a kis apróság adja meg a ruha csillogását, szépségét.