Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Hevederek, fáklyabél, gyertyabél

Rendezés:

Hevederek:


Más néven gurtni vagy hevederszalag felhasználásuk igen sokrétű. A táska készítés egyik fő kelléke, legyen az hátizsák vagy válltáska. Használhatjuk, póráznak, redőnyökhöz, babakocsik, etetőszékek, biztonsági rögzítő szíjának.

 

Anyaga:


Sok mindenhez használjuk, de természetesen minden típusú felhasználásnál különböző erősségűre, fajtájúra van szükség. Hiszen nem mindegy, hogy bútorszállító vagy táska heveder, amiről beszélünk.    Készülhetnek pamutból vagy műszálból, esetleg kettő keverékéből. A legfontosabb milyen sűrű a szövésük ettől függ az erősségük.

 

Fajtái:


A heveder: szélességre is sok méretben készül, de az anyagösszetétel, szövéssűrűség határozza meg az alkalmazási területét.

  • sávolyheveder: általában 2cm-es szélességtől 8-10 cm-ig készül. Színben leggyakrabban a fekete, de gyakorlatilag bármilyen színben beszerezhető.
  • kárpitos heveder: legtöbbször kendefonalból csinálják, 3 cm-től 10 cm-ig gyártják. De az 5-6cm-es a legkelendőbb. közepén piros csík van így könnyen felismerhető.
  • lámpabél: Anyaga pamut. Jól éghető. Piros csíkkal a közepén, nagyon hasonló az előbbihez.
  • redőnyheveder: 14mm-es és 18mm-es a leggyakrabban használt, szürke színű a legkedveltebb, de barna és fehér is kapható. Anyaga polipropilén (PP). A redőny zsinór is hasonló anyag összetételű. Az erős redőnyzsinór 1,5 mm-es átmérőjű.