Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Horgolófonalak

Rendezés:

Fonalak horgoláshoz


Személy szerint én külön választom a horgolócérna és a horgolófonál kategóriát. Hiszen míg az előbbiből csipkéket, terítőket horgolunk akár egész hajszálvékony cérnából, addig az utóbbiból pulóvert takarót, amigurumikat készítünk. 

 

horgolófonalak - cuki méhecske horgolás

 

Horgolás, fonal fajták 


A horgoló fonalak vastagsága igen eltérő lehet, az egészen vastag fonalakból szőnyeget táskákat szoktunk készíteni, amihez egészen vastag 10-15-ös horgolótűt használunk. Főleg a spagetti fonal a legelterjedtebb. Pld Yarn art maccheroni

  • Közép vastagságú:

Általában sálat, sapkát, pulóvert kardigánt készítünk. Ezekhez 2-3-4-5-ös tűt használunk általában. Ezekből készül még jelenleg a legnagyobb kedvenc a fiatalabb horgolók körében az amigurumi. Ezekhez a horgolt kitömött figurákhoz a Catania és az Alize cotton gold pamutok a legjobbak, mert nem szöszölődnek a vastagságuk tökéletes, kellő tartásuk van a figurák kialakításához.
 

  • Vékony horgolófonalak 

0,6mm es től 1,75ig vannak a csipke horgolótűk, ezekhez használjuk az egész vékony szálakat például Honleány, Piroska, Anchor. Ezek a fonalak fehér és ekrü színben a legelterjedtebbek, de különböző színekben is kaphatóak. 

A lurexes fonal horgoláshoz főleg a karácsonyi ünnepek alatt kedvelt termék, hiszen csillogó szálai jól illenek a díszítéshez. 

Nézzetek szét termékeink között mindig találtok nektek valót az alkotásaitokhoz. Hiszen mi más kellene hozzá, mint horgolócérna olcsón!