Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Kötéshez

A kötés a textiliparban alkalmazott eljárás egy vagy több fonalból összefüggő kelme létrehozása.
Rendezés:

Kötőtű, kötőtű készlet


Mindig a fonalunk vastagságához mérten kel kiválasztanunk a tű nagyságát. Annak vastagsága tömörsége alapján kell választanunk. Illetve, hogy mennyire szeretnénk szoros illetve laza kelmét kapni. Általában ezt fel is tüntetik a választott fonal címkéjén. Javasolnak hozzá méretet. A címke ajánláson szerepel a g/m megjelölés is, ez azt jelenti, hogy hány grammos a fonal és hány méter esik ebbe a súlyba. Például 100g/300m azt jelenti, hogy a 100g fonal 300 méter. Ebből lehet következtetni hogy hányas tűt használjunk. Minél kevesebb a fonal hossza 100g-ban annál vastagabb a fonal, annál vastagabb tűt fogunk használni.

A kötőtű készlet a kézimunka szerelmeseinek legjobb barátja. A kötőtű készlet lehetővé teszi, hogy elkészítsd saját különleges kötött darabjaidat otthonod kényelmében.

  • Első típusa a körkötőtű, amely sokoldalúságáról híres. Ezzel az eszközzel nem csak hagyományos kötéseket, hanem kör- vagy cső alakú kötéseket is elvégezhetsz. A körkötőtű ideális pulóverek, sapkák sálak, takarók, kötéséhez. A körkötőtű könnyedén mozgatható, így a kötést gördülékenyen végezheted. A körkötőtű esetében a két tű össze van kötve egy damillal, ami változó hosszúságú lehet így lehet a teljes hossz 40-60-80cm is. Attól függ, mit szeretnénk alkotni. Vannak fa illetve műanyag, teflon változatok is, attól függően ki mivel szeret dolgozni. Olyan megoldást is kidolgoztak már, hogy a damil rész cserélhető legyen, így olyan hosszúságúra hagyjuk, amire épp szükségünk van. Rendkívül praktikus megoldás.
  • A második típus az egyenes kötőtű, amely a legelterjedtebb, hagyományos kötéseknél használt kötőeszköz. Ez az eszköz segít a zsinórok és redők létrehozásában, így a kötött ruhadarabjaid formásak és vonzóak lesznek. Az egyenes kötőtűvel könnyen kezelhető és kényelmes a használata, ezért ideális választás mind a kezdők, mind a tapasztaltabb kötők számára. Anyagát tekintve lehet bambusz, fa, műanyag, teflon. Egyik vége hegyes a másikon kis göb található hogy nehogy lecsússzon a kötésünk. 
  • Nagy kedvenc az extra vastag fonalakból készült takaró, ehhez igen vastag kötőtű szükséges (20-as) Általában gyapjú fonalból készítjük, csodálatos színes vastag takaró készíthető vele.
  • Ha kedveled a kihívásokat és szereted a részletekre figyelmet fordítani, akkor a zoknikötőtű a tökéletes választás. Ez a speciális kötőtű kifejezetten zoknik kötésére lett tervezve, és rendelkezik egy formatervezett heggyel, amely megkönnyíti a zoknik bonyolult részeinek elkészítését. 2-12 mm-es méretig kaphatóak. 5 db tűből áll. Zokni harisnya kötésre alkalmasak. 

 

kötőtű széles választékban

 

Kötés kellékek: 


A fonal és a készleten kívül vannak egyéb a kötés megkönnyítését elősegítő kellékek.  Ilyen például a méret jelző. Ez az eszköz segít megállapítani, hogy hanyas a kötőtűnk. Sok kis 2mm-től 15mm-es átmérőjű lyukak vannak egy műanyag lapon, és ebbe beledugva megállapíthatjuk, hogy mekkora a mérete a tűnek. Nagyon hasznos kellék a biztostű más néven zárható szemjelelő. A sorszámláló is nagy könnyítést nyújthat. Segéd tű ez egy hajlított tű nagy segítség a csavart fonott mintáknál. Van szemfelszedő tű és rengeteg egyéb kelléket említhetnénk még, de ezekkel az eszközökkel már egészen biztos sikerül bármilyen kötött projektünk.

A kötőtű készlet a kézimunka szerelmeseinek legjobb barátja. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy elkészítsd saját különleges kötött darabjaidat otthonod kényelmében, ebben megtalálható több méret tű esetleg fonal is. Kapható kis textil vagy műanyag táskában is, ha esetleg hosszabb utazásra megyünk, ebben bátran vihetjük magunkkal az alkotásunkat.

Bármilyen típust választasz, egy dolog biztos: a segítségével fantasztikus, kézzel készült darabokat alkothatsz. Alkalmazd kreativitásodat, használd a kötőtűinket és hozd létre saját stílusodat kötött ruhakölteményeidet!