Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

-Patent, szegecs, ringli patentozó aparátok

Beüthető fémpatentok, ringlik, szegecsek. Bőrökhöz, textilekhez, táskákhoz. Nagyobb méretű ponyvák ringlizéséhez.
Rendezés:

Fém kellékek


A textilipar évtizedek óta használt eszközei ezek a termékek. Ide tartozik például a csat, a ringli, a patent, szegecs és különböző fémből készült ruhadíszek. Elsősorban kabátokon, farmerokon használják, de cipészek, kárpitosok számára is alapfelszerelések ezek a termékek. 

 

Patent, bőrszegecs: 


Több fajtája van, a kézzel felvarrható fém patent, illetve műanyag patent, ezeknek a ruhára helyezése igen egyszerű, egy tűvel és cérnával egyszerűen rögzíthető, könnyen használható. 

A fémből készültnek 3 fajtáját különböztetjük meg és ezeknek is van a kisebb 12,5 mm-es illetve a 15mm-es változata. Ezeknek a típusoknak a felhelyezéséhez már különböző aparátokat présgépeket kell használni, hogy kellőképpen illeszkedjenek a textilekhez, bőrökhöz. 

A dzsekipatentet ahogy a nevében is szerepel kabátokhoz, dzsekikhez, bőrökhöz használjuk. Ez 4 részből áll. Egyszer felsőrész, ezek közé illesztjük az anyagot ezt összepréseljük. Ezután az alsó két rész közé ugyan úgy befogatjuk a textilt és összenyomjuk. Az így kapott két rész fog össze pattanni és ezáltal rögzíthető a két anyag egymáshoz. 

A kesztyűpatent használata a kesztyűkön, pénztárcákon, cipőkön és rengeteg bőr, és kárpitos terméken is előnyös.

Ezeket kizárólag aparáttal kézi vagy nagyobb patentozó gépekkel lehet felütni. Ezekhez a gépekhez külön aparátokat lehet használni így több féle fém kellék is felhelyezhető a segítségükkel. 

A bébipatent kis apró 9mm-es főleg bébi ruhákon, rugdalózókon, fehérneműkön használjuk. Van tömör felsőrésszel illetve karika fejjel.

 

Ringli:


Ez a fém kellék is igen sok méretben készül 3 mm-es átmérőtől 70mm átmérőig ez a ponyvakarika. Ezek két részből állnak. Itt előre kell a megfelelő méretre lyukasztani az anyagot és ide belehelyezni, ezután a másik oldalra az alátétet és így kell összepréselni a két részt. Így lesz egy erős, fix rögzíthető, fűzhető rész az anyagon, kartonon, vagy akár papíron is. 

 

Szegecs, patentkészlet: 


2 részből áll, 1 fejrész, és egy alj. A fejrész átmérője határozza meg, hogy mihez használjuk, lehet 3mm-es-től 15mm-es ig. Az alj hossza pedig azt határozza meg milyen vastag anyagot szeretnénk összefogatni vele. Minél vastagabb, több anyagot kell egymáshoz rögzítenünk, célszerűbb annál nagyobb fej és hosszabb szárú változatot választanunk 

Anyagát tekintve ezek a kellékek kaphatóak vas, illetve nikkel változatban. A nikkel nem allergizál, illetve nem rozsdásodik. Az ára is e szerint alakul, így a nikkel változat drágább mint a vas. Ennek ellenőrzése egy egyszerű mágnessel történik, így azonnal megállapíthatjuk, hogy milyen anyagból készült. 

Színüket tekintve általában a legelterjedtebb a sima nikkel vagy más néven ezüstszín. Utána az antik, de kapható még black nikkel, arany, bronz, rézszínben is. 

Webáruházunkban kaphatóak ezek a termékek, és a hozzájuk való aparátok és préselő gép. Nagyobb mennyiségnél mindenképpen javasoljuk a patentozó készlet és gép használatát. Kevesebb, pár darabnál van úgynevezett műanyag patent készlet, amiben van egy kis beütő és azzal elkészíthető a kisebb projekt.