Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Szalagok és zsinórok

A szalag egy vékony hosszú szaténból, műszálból, selyemből, vagy egyéb textilből készült díszítő anyag. A textilszalagokat szövésminta alapján osztályozhatjuk ripsz-, taft-, danubia, -köper szalag szerint. Erre kifejlesztett szalagszövő gépeken készítik őket.
Rendezés:

Szalagok


Ez a termék csoportunk igen széleskörű, és nagyon tág fogalom. Hiszen szeghetünk, díszíthetünk, de akár kötözéshez is használhatjuk, attól függően milyen széles, milyen anyag, milyen a mintázata és egyéb díszítése. 

 

Dekor szalagok:


Készülhetnek különböző anyagokból. A legismertebb és egyben a legkelendőbb a szatén szalag. Ez a termék gyakorlatilag minden elképzelhető színben kapható, szélességét tekintve 3 milliméterestől 100 milliméterig tartunk. Felhasználása is igen széleskörű, elsősorban dekorációs jelleggel használják, ruhaiparban, lakástextilekhez, de a papíranyagok dekorálására például meghívók készítésénél alkalmazhatjuk. Ezentúl még beszélhetünk egyoldalas és kétoldalasról. Az egyoldalasnál csak az egyik oldal fényes anyag, míg másikon matt, a kétoldalasnál mindkét oldal fényes szaténos anyag.

A szatén szalagok közül kiemelném a két oldalt bevasaltat (más néven ferdepánt), ezeket a textíliák szegésére használjuk általában 2 vagy 3 cm szélesek. Ennek anyagát tekintve a szatén mellett a pamut is nagyon elterjedt attól függően milyen anyagot kell beszegnünk. A két bevasalt oldal miatt könnyen felvarrható íves részeken is mint például a karöltő vagy a nyakrész.

 

Organza szalag:


Ez egy lehelet vékony anyag hasonló képpen tengernyi színben kapható több szélességben. Ez az anyag inkább csak dekorálásra alkalmas, hiszen az organza, inkább a szép könnyed esésével, halvány áttetsző anyagával rendkívül mutatós alkalmi ruhákon, és egyéb dekorációs kellékeken. A karácsonyi szalag leggyakoribb alapanyaga.

A bársony szalag egy erősebb anyag, viszonylag ritkábban használják, színben inkább a sötétkék, piros, fekete, fehér színek jellemzőek. Szélességét tekintve 5 mm-es és 16 mm-es a legkelendőbb. Első sorban ballagási kiegészítőként keresik. 

A paszomány, csak úgy mint a sújtás, a ruhák dekorálására alkalmas díszítő. több formában, színben, szélességben kapható.

 

Farkasfog: 


Elsősorban pamut anyagból készül, 4-5 mm széles cakkos díszítő. Néptánc ruhák leggyakoribb díszítő eleme. Sok színben kapható, de a fehér színű a legelterjedtebb.

 

Fényvisszaverő szalagok: 


A fényvisszaverő szalagok, más néven láthatósági vagy munkavédelmi szalag, lehet szürke narancssárga, élénk rikító zöld. A fényvisszaverő szalag felvarrható ruhára, táskára, cipőre baleset megelőzés céljából. 20 mm-től 50 mm-ig kapható. 

Külön kategóriába sorolnám az erősebb szegő szalagokat, mint például a babaperli, danubia, köper, és ripsz szalag. 

A danubiát használhatjuk szegésre, kötözésre, főleg fehér színben alkalmazzák, de néha színes változatban is keresik. 1.3 mm széles. A keskeny 5 mm változata a babapertli, amit főként kötözésre alkalmaznak párnaülőkére, kötényre, vagy akasztóként használnak törölközőkön, konyharuhákon. 

A köper is hasonló pamutanyag, de a szövése kissé sűrűbb erősebb anyagú, nagyon kedvelt szegő. Leggyakrabban 2 cm-es változatban használják, de kapható 3-4 cm-es is, a vastagabb anyagokhoz. 

A ripsz egy erős műszálas anyagból készül alkalmanként heveder helyett is alkalmazzák, de csak könnyű kisebb tárgyak akasztásához elegendő. Szegéshez is alkalmas vastagabb textíliákhoz.  2-3-4 cm-es változatban kapható. Színben leggyakrabban fehér, és fekete a legkedveltebb, de színesben is kapható.